غذای مان را در چه قابلمه ای بپزیم بهتر است؟

تغذیه مناسب ، تغذیه ای است که در تهیه آن از همه جوانب برخوردار باشد ، غذای مورد نیاز برای تغذیه مقوله ای جداگانه است و روش تهیه این مواد ، مقوله دیگری است. در این مقاله ۱۰ ماده مورد استفاده در پخت و پز را با هم مقایسه خواهیم کرد.

آیا تا به حال به نوع ظرفی که می پزید توجه کرده اید؟ کارشناسان می گویند مواد ظرف و پوشش آن بر اتلاف گرما و سرعت پخت تأثیر دارد. بعضی از ظروف غذا را سریعتر پخته و در مصرف انرژی صرفه جویی می کنند …

برای انتخاب صحیح بهتر است ادامه این مقاله را بخوانید.

۱ – ظروف تفلون

ظروف نچسب یکی از محبوب ترین ظروف پخت و پز است زیرا می توان آن را بدون روغن یا با کمترین روغن و با حرارت کم یا متوسط ​​پخت. مشکلی که در ظروف تفلونی وجود دارد این است که پوشش آنها به سرعت فرسوده می شود. این پوشش به ضربه نیز بسیار حساس است و در اثر ضربات قاشق یا چاقو آسیب می بیند. اگر تفلون آسیب ببیند ، سموم و ذرات سمی آزاد می کند و غذایی که در آن پخته می شود مضر خواهد بود. از طرف دیگر ، لایه زیرین تفلون آلومینیوم است که خود ماده ای سمی است ، بنابراین با تهیه غذا در ظرفی که تفلون آسیب دیده و ته آلومینیوم قابل مشاهده است ، مواد سمی وارد غذا می شوند. بهتر است تفلون تولید شده در کارخانه های معتبر تهیه شود و در صورت خرابی ، در آن طبخ نکنید.

۲ – ظروف لعابی

پوشش های لعابی معمولاً روی ظروف سرامیکی یا چدنی اعمال می شوند. این ظروف به راحتی قابل نگهداری هستند و می توان از آنها برای تهیه غذاهایی که به دمای بالا نیاز دارند استفاده کرد. متأسفانه ، لعاب هایی مانند تفلون ، اگر در شرایط استاندارد تهیه نشوند ، می توانند حاوی ترکیبات سمی مانند سرب ، کادمیوم ، آرسنیک و رنگدانه های رنگی شیمیایی باشند. طول عمر پوشش مینای دندان محدود است و در اثر ضربه و تغییر ناگهانی گرما از بین می رود. هنگام شستن ظروف نباید از سیم استفاده شود و اگر ترک هایی ایجاد کرد ، باید کنار گذاشته شوند ، حتی اگر برای نگهداری مواد غذایی استفاده نشوند.

۳- عروق سرامیکی

سرامیک در واقع نوعی لاک است. ظروف سرامیکی را غذاهای اکولوژیکی یا سبز می نامند. این پوشش نچسب دقیقاً مانند تفلون است با این تفاوت که حاوی ترکیب مضر موجود در تفلون نیست. روکش های سرامیکی تا حدودی در برابر خوردگی ، خراش و سایش مقاوم هستند ، اما در صورت آسیب دیدن به دلیل اینکه آلومینیوم پشتی آنها است ، غذای پخته شده درون آنها را آلوده و مسموم می کند و باید دور ریخته شود. قیمت ظروف سرامیکی بالاتر از سایر ظروف پخت است ، بنابراین باید بسیار مراقب باشید و از آسیب دیدن آنها جلوگیری کنید. البته طول عمر پوشش سرامیک به نحوه استفاده از ظرف ، میزان استفاده و نحوه شستشو نیز بستگی دارد.

۴ – ظروف چدنی

چدن (که ترکیبی از آهن و کربن است) عمر طولانی دارد. این ظروف برای پختن طولانی مدت در دمای متوسط ​​مناسب هستند و اگر فاقد آلومینیوم هستند برای پخت و پز مناسب هستند ، بنابراین قبل از خرید حتما به برچسب و مواد موجود در آن توجه کنید هنگام استفاده از ظروف چدنی ، رعایت نکاتی لازم است تا بعداً از شر چدن خلاص شوید. قبل از استفاده ابتدا آنها را چند دقیقه روی اجاق بگذارید تا گرم شوند. برای اطمینان از گرم بودن ظرف ، می توانید یک قطره آب درون آن بریزید و اگر سریع تبخیر شود ، به معنای گرم بودن ظرف است.

 

اگر تابه های چدنی ابتدا گرم شوند ، غذا به آنها نمی چسبد. دوم اینکه ، در ظرف چدنی که هنوز استفاده نشده است ، آب نباید مدت طولانی بماند زیرا باعث زنگ زدگی آن می شود. سوم اینکه برای شستن چدن از ابر استفاده کنید زیرا سیم ماشین ظرفشویی باعث خراش و آسیب آن می شود و چهارم اینکه بعد از پخت غذا غذا را از ظروف چدنی خارج کنید تا اکسید نشود. همچنین ، مواد اسیدی مانند آب لیمو یا سس گوجه فرنگی را در صفحات چدن بدون پوشش نریزید.

۵ – ظروف آلومینیومی

این ظروف با قیمت پایین در بازار موجود است. آلومینیوم کاربرد گسترده ای در پخت و پز دارد. از ورق و ظروف یکبار مصرف آلومینیومی گرفته تا قابلمه و قابلمه ، دلیل محبوبیت زیاد آلومینیوم ، وزن سبک و اتلاف سریع و یکنواخت گرما است. متأسفانه ، در طی فرآیند پخت ، احتمال ورود ترکیبات سمی آلومینیوم به غذا یا آب بسیار زیاد است ، بنابراین اگر برای سلامتی خود ارزش قائل هستید ، ظروف آلومینیومی یا چدن های حاوی آلومینیوم را آماده نکنید. آلومینیوم می تواند اثرات مخربی بر روی مغز و عضلات داشته باشد. علاوه بر این ، این ظروف به ضربه حساس بوده و به سرعت تغییر شکل می دهند.

غذای مان را در چه قابلمه ای بپزیم بهتر است؟

۶ – ظروف استیل یا استیل

فولاد ضد زنگ از آهن ، کروم و نیکل ساخته شده است. قابلمه های استیل ضد زنگ دارای ته ضخیمی هستند ، که گرما را به طور مساوی توزیع می کند ، که منجر به پخت سریع تر و صرفه جویی در انرژی می شود. ظروف استیل ضد زنگ نیز نچسب هستند ، اما باید توجه داشت که ترکیبات کلر یا اسیدی به داخل آنها نریزد. برخی از ظروف استیل ضد زنگ با عنوان ۱۸/۱۰ شناخته می شوند ، بدین معنی که از ۷۲٪ آهن ، ۱۸٪ کروم و ۱۰٪ نیکل ساخته شده است. این ظروف بهترین ظروف پخت و پز محسوب می شوند و طول عمر بالایی دارند و می توانید از سلامت غذایی که درون آنها تهیه می شود مطمئن باشید.

۷ – ظروف شیشه ای یا پیرکس

ظروف شیشه ای یا پیرکس می توانند در برابر درجه حرارت بالا مقاومت کنند و اگر رنگ آمیزی نشوند ، می توان گفت سالم ترین نوع ظروف است. اگر این ظروف ضربه سختی نزنند و دچار شوک دما نشوند ، دوام دارند و از همه مهمتر بازیافت می شوند! تنها نکته این است که باید مراقب باشید تا غذا در آنها گیر نکند.

۸ – سرامیک

هزاران سال است که از این ظروف برای پخت و پز استفاده می شود. این ظروف فاقد لعاب و لاک الکل هستند و در نتیجه بسیار سالم و طبیعی هستند. متأسفانه امروزه به ندرت از این نوع ظرف استفاده می شود.

۹ – ظروف مسی

مس رسانای خوب گرما است و اگر روی گاز طبخ کنید ، می تواند یک ظرف پخت خوب باشد. معمولاً از ظروف مسی برای تهیه مربا استفاده می شود. عسل قرمز با گذشت زمان در مجاورت هوا اکسید شده و به رنگ خاکستری-سبز در می آید. مس که به این رنگ تبدیل می شود برای سلامتی مضر است. مقدار زیاد مس برای سلامتی مضر است ، بنابراین قسمت داخلی مس معمولاً با فلز دیگری پوشانده می شود. مشكل ظروف مسی این است كه پس از استفاده یا ریختن مواد اسیدی ، پوشش داخلی آنها به مرور فرسوده می شود. اخیراً ظروف مسی با فولاد ضد زنگ پوشانده شده اند که نگهداری آن آسان تر و استفاده از آن سالم تر است. برخی از ظروف نیز ترکیبی از مس و روی هستند ، اما تعداد آنها بسیار کم و یافتن آنها دشوار است.

۱۰ – ظروف سیلیکونی

سیلیکون چیزی شبیه لاستیک است و از ترکیب طبیعی سیلیکون و اکسیژن ساخته می شود. از ظروف سیلیکونی بیشتر برای پخت کیک استفاده می شود. زمان پخت در این ظروف سریع است و حتی بدون کره می توان غذا را از آنها جدا کرد. آنها به راحتی شسته می شوند و به راحتی از فریزر به اجاق گاز منتقل می شوند. البته نباید این ظروف را در حرارت مستقیم قرار داد. کیفیت و قیمت ظروف سیلیکونی متفاوت است. سیلیکونهای پلاتین گرانترین انواع هستند و در دماهای بسیار بالا قابل استفاده هستند. سیلیکون پراکسید ضعیف ترین نوع سیلیکون است و برخلاف پلاتین ، به مدت ۴ ساعت ۲۰۰ درجه سانتیگراد را تحمل نمی کند. سیلیکون با کیفیت پایین هنگام استفاده بوی نامطبوع ایجاد می کند و می تواند مولکول های سمی را در غذای شما وارد کند ، بنابراین اگر ظرف سیلیکون شما از کیفیت مناسبی برخوردار نیست ، آن را فقط برای غذاهای پخته شده سرد ، مانند ژله استفاده کنید.

منبع:

https://www.beytoote.com/housekeeping/cookery/pot1-cook1-food.html

درباره‌ی آپ زون

حتما ببینید

حمام بردن نوزاد در شب بهتر است یا روز؟

حمام بردن نوزاد در شب بهتر است یا روز؟

آیا به این فکر کرده اید که چگونه کودک خود را با بهترین کیفیت ممکن …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *